Skip to main content

Actueel

Actuele inzichten die je verder brengen

De Leeuw Brult is de podcast die ingaat op actuele ontwikkelingen in de financiële wereld, met inzichten van al onze specialisten en klanten. 

 

IKV ESTAFETTE interview Marco Zevenbergen (LION Finance)

"Rust, resultaat en rendement bij klanten brengen. Dat is wat wij gaaf vinden!"

 

Wie ben je en welk bedrijf run je?


“Mijn naam is Marco Zevenbergen, getrouwd en ben 42 jaar oud.  Ik heb twee prachtige dochters van 10 en 12 jaar oud. Ik ben geboren in het Holy-ziekenhuis en opgegroeid in Vlaardingen. Ik heb in Rotterdam de opleiding tot Register Accountant gedaan en ben nu 1 van de 3 vennoten van Lion Finance. Mijn functie binnen Lion Finance is managing partner, dat betekent dat ik 50% procent van mijn tijd bezig ben met klanten en daarnaast ook de verantwoording heb voor het kantoor. Dus aan de ene kant werk ik vóór de organisatie, aan de andere kant werk ik áán de organisatie. Dat vind ik een hele leuke combi.” 


Jullie bedrijf zit in Den Haag. Wat is jullie connectie met het IKV?

“Momenteel woon ik in Voorburg. Voor mijn werk kom ik nog iedere week in het mooie Vlaardingen. Ons kantoor, of ook wel clubhuis van Lion Finance zoals ik dat graag noem, staat in ‘Het Haagse’. Onze klanten zitten verspreidt over de hele randstad maar een groot deel van mijn portefeuille bevindt zich in Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam. Het IKV is daarom een perfecte plek om met gelijkgestemde ondernemers in contact te komen.” 


Hoe is het ooit begonnen met Lion Finance?

“We zijn in 2016 vanuit PwC, één van de Big Four kantoren, met een aantal collega’s begonnen als Lion Partner in Finance. Onze klanten noemden ons echter structureel Lion Finance dus daar hebben we de naam in de loop van de jaren maar op aangepast. Toen we begonnen, wisten we één ding zeker: wij worden geen traditioneel accountantskantoor. Een MKB-accountant moet onafhankelijk en onpartijdig zijn en is door wet- en regelgeving steeds verder van zijn klanten komen te staan. Wij staan daarentegen juist graag dicht bij onze klanten. Wij komen graag over de vloer bij onze klanten en ondersteunen waar nodig met de financiële administratie, stellen jaarrekeningen en aangifte op en helpen met allerlei financiële en fiscale vraagstukken. Maar daar blijft het in veel gevallen niet bij. Wij helpen ondernemingen met het realiseren van hun groeiplannen en stellen financiële forecast en cashplanningen op om te kijken waar de onderneming nu staat, waar het naar toe gaat en of het op koers zit of dat er bijvoorbeeld bijgestuurd moet worden. Daar hebben grote bedrijven een CFO of Controller voor en dat proberen wij als team parttime mogelijk te maken voor bedrijven die te groot zijn geworden om het zonder goede financial af te kunnen, maar te klein zijn om een fulltime CFO of Controller in dienst te nemen. Oftewel, zoals een klant dat van ons ooit heeft bedacht, geen accountant maar een CFO to Share.” 

 
Waar komt jou/jullie drijfveer voor het ondernemen vandaan?

“Toen wij bij een groot kantoor werkten, merkte je dat alles ging in een bepaald stramien en zeker bij MKB-ondernemingen zie je dat het best wel dynamisch is. Wij willen klanten helpen met hun uitdagingen en van toegevoegde waarde zijn of dit nu in het stramien past of niet. Daarom zijn we ooit voor onszelf begonnen en zijn nu doorgegroeid naar een vast team van inmiddels 20 personen."

 
Waar word jij enthousiast van?

"Echt een aanvulling zijn op het bedrijf. Je ziet vaak dat ondernemers of een directeur toch vaak wel in zijn eentje staat en is het soms lastig bepaalde onderwerpen met je werknemers te delen. Door onze rol kunnen we daar echt een sparringpartner in bieden en zijn wij in veel gevallen een vertrouwenspersoon. Ons doel is om met financiële inzichten Rust te brengen, door te sparren over de cijfers Resultaten te boeken, wat uiteindelijk voldoende Rendement moet op leveren om straks met pensioen te gaan. Oftewel wij willen Rust, Resultaat en Rendement bij klanten brengen. Dat is wat wij heel erg leuk vinden!”

 
Doen jullie iets aan MVO?

“Wij vinden het leuk om jonge studenten een kans te bieden ervaring op te doen en bieden jaarlijks meerdere stageplekken. Daarbij kijken wij niet alleen naar de studenten met een perfecte opleiding. De laatste jaren zijn we daarnaast ook gaan kijken naar studenten die misschien niet geheel aan het ideale plaatje voldoen, maar wél de juiste attitude hebben. Ook die studenten willen wij een kans bieden." 
 
Extern hebben wij wat MVO-klanten, dat zijn sociale ondernemingen waar wij werken tegen een gereduceerd tarief om een CFO-to-share ook voor hen mogelijk te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld een stichting die kansarme kinderen van de straat haalt en een glazenwassersopleiding geeft. Dat is een heel mooi initiatief om jongeren op het goede pad te krijgen. Een ander voorbeeld is een sociale onderneming die een hotelketen heeft. Die proberen met het runnen van hotels geld te verdienen om opleidingen in Guatemala te financieren. Ook daar bieden we financiële ondersteuning aan in de vorm van een niet-marktconform tarief. We proberen vooral in ons handelen impact te maken.”

 
Waar zie je jezelf over 5 jaar?

“Wij zijn de afgelopen twee jaar al aardig gegroeid. Ik verwacht over 5 jaar dat wij verdubbeld zijn qua team. Dat is niet omdat wij de ambitie hebben om de grootste te worden, maar met een groter team kunnen we meer specialisten vast in het team opnemen, kunnen we onze dienstverlening verder uitbreiden en kunnen we meer innoveren en investeren automatisering om onze dienstverlening verder te optimaliseren om uiteindelijk onze klanten nog blijer te maken.” 
 
Marco Zevenbergen geeft het stokje van IKV Estafette door aan IKV-lid Bram Faassen van Firma Fundament Advies. 
 
Hij kreeg het eerder van Chris Oerlemans van Kloet Onderhoud.

IKV ESTAFETTE interview Marco Zevenbergen (LION Finance)

Rust, Resultaat en Rendement.