Skip to main content

Actueel

Actuele inzichten die je verder brengen

De Leeuw Brult is de podcast die ingaat op actuele ontwikkelingen in de financiële wereld, met inzichten van al onze specialisten en klanten. 

 

Nelis en Buitengewoon: sociale ondernemingen die het verschil maken!

Nelis is een sociale onderneming die al 104 jaar actief is binnen de facilitaire dienstverlening. Opgestart door opa Nelis (beter bekend als de opera zingende glazenwasser) in de Schilderswijk van Den Haag. Maar inmiddels een erkende PSO30+ gecertificeerde sociale onderneming met een missie: kansen bieden voor jongeren die het om wat voor reden dan ook niet lukt om (terug) de arbeidsmarkt op te komen. En inmiddels wordt er zelfs intensief samengewerkt met de grote facilitaire dienstverlener Facilicom Group.

Vandaag in De Leeuw Brult zoomen we in op de sociale toegevoegde waarde van Nelis en een tweede bijzonder initiatief – Buitengewoon - binnen Facilicom Group. Over het geloof in (a)sociaal schoon, het geloof in jongeren met ongekend talent en het geloof in sociaal ondernemerschap. We doen dat met Ian Smeyers, de oprichter van en ondernemer achter Nelis. Met Etienne Friederichs, de sociaal ondernemer achter Buitengewoon. En Jeroen Rondeel, partner van LION Finance en trots op het feit dat hij Nelis de afgelopen jaren in de dagelijkse praktijk heeft mogen ondersteunen.

Nelis en Buitengewoon: sociale ondernemingen die het verschil maken!

Rust, Resultaat en Rendement.