CFO-to-Share van Lion Finance

CFO-to-Share is totaal iets anders

Een eerste kennismaking met Lion Finance start meestal met vragen over de rol en toegevoegde waarde van een ‘financial’.

Vanuit de ervaring met ‘accountants-aan-de-keukentafel’ die helpen bij de cijfers, meedenken bij investeringen en helpen met de fiscale en financiële planning. Maar lang duurt dat eigenlijk nooit. Omdat al snel duidelijk wordt dat een CFOtoShare iets totaal anders is.

Kracht van binnenuit

Een CFOtoShare van lion Finance is namelijk geen ‘externe adviseur’ die af en toe langskomt om de cijfers te bespreken, maar is een kracht van binnenuit die het financiële fundament onder het bedrijf optimaliseert. In staat is het bedrijf van een ‘vooruitkijkspiegel’ te voorzien, problemen kan oplossen, kosten bespaart en proactief financieringsvraagstukken oppakt. 

Bedrijfsdenker

Een CFOtoShare van lion Finance is een executeur-testamentair van de gekozen strategie. Een integrale bedrijfsdenker. Met zicht op de organisatie, processen en de best passende cultuur. Zicht op de automatisering en de kansen om die te verbeteren. Zicht op de commerciële effectiviteit en het belang van een goede positionering. Vol ervaring met bedrijfsacquisities en fusies.

Reisgenoot

Een CFOtoShare van lion Finance is daarmee een ‘reisgenoot’. Permanent naast en achter de ondernemer. Met vragen en oplossingen die hij/zij nooit eerder van een financiële professional hebben gehoord. En drie keer de letter ‘R’ als opdracht. Rust, omdat een ondernemer moet kunnen ondernemen. Zonder ‘knagende onzekerheid’ over hoe het er voor staat en wat er is te verwachten. Resultaat, omdat het erom gaat ‘de goede dingen goed te doen’. Zodat zaken tot stand worden gebracht of juist beëindigd. En Rendement omdat ‘vooruit’ het devies is. Niet alleen qua inkomen, maar ook in termen van ontwikkeling, groei en waarde.

Een CFOtoShare is dus veel meer dan ‘een financial’. Hij/zij levert precies de toegevoegde waarde die je van een echte CFO mag verwachten. In de tijd die wordt afgesproken. En tegen kosten die passen bij het MKB.

Delen van inzichten

Publicaties van Lion Finance

Er komt het nodige langs in de media. Relevante ontwikkelingen in de branches van onze klanten. Of bewegingen binnen de domeinen van onze dienstverlening. Via de krant, radio en televisie, maar ook vanuit de social media. Bij Lion Finance houden wij dit graag bij.

En soms vinden we er ook wat van. Dan publiceren we een blogje, of een maken we een podcast. Niet om te zenden, maar om onze relaties te verleiden hun eigen gedachten te vormen. Want dat is ook Lion Finance: het uitwisselen van inzichten.

Publicaties

Specialisten-to-share

Fiscaal advies, financieringsaanvragen, boekenonderzoek (due diligence), recovery, juridisch advies, HR support, estate planning, ICT, crisismanagement.

Lees meer

Cijfers-as-a-Service

Rapportages (maandcijfers, financiële prognose incl. cashplanning), jaarrekeningen, aangiften, voeren van administraties en salarisadministratie.

Lees meer