Financial Intelligence

Financial Intelligence en het ‘leger van reuzen’

Een vooraanstaande Nederlandse ondernemer zei ooit: ‘je hebt twee soorten aanvoerders. Aanvoerders van legers dwergen. En aanvoerders van legers reuzen. De eerste aanvoerder wil zelf de beste zijn en werkt met professionals net onder zijn niveau. De tweede geniet ervan zich te omringen met mensen die beter zijn dan hij/zij. De eerste levert uitstekende producten en diensten. De tweede maakt bij klanten het verschil’.

Lion Finance herkent zich in deze visie. En wil in eigen huis aanvoerder zijn van reuzen. Om bij klanten het verschil te maken. Dus is de Financial Intelligence van Lion Finance langs deze lijn ingericht.

Van binnenuit

Met allereerst de CFO’s to Share. Geen ‘externe adviseur’, maar een kracht van binnenuit. Die het financiële fundament onder het bedrijf optimaliseert. Een ‘vooruitkijkspiegel’ installeert, problemen oplost, kosten bespaart en financieringsvraagstukken oppakt.  Executeur-testamentair is van de gekozen strategie. Een integrale bedrijfsdenker. Met zicht op de organisatie, processen en de best passende cultuur. Zicht op de automatisering en de kansen om die te verbeteren. Zicht op de commerciële effectiviteit en het belang van een goede positionering. En ervaring met bedrijfsacquisities en fusies. Met vragen en oplossingen die ondernemers nooit eerder van een financiële professional hebben gehoord.

Verschil

Daarnaast zijn er de specialisten ‘to share’. Mensen die de kennis en kunde hebben om de extra stap te zetten. Stuk voor stuk ervaren toppers op hun terrein. Mensen die snappen wat het is om een bedrijf te ontwikkelen. En dus ook de momenten herkennen waarop ‘de extra stap’ kan en moet worden toegevoegd. Gecombineerd met de CFO to Share, toegevoegde waarde waarvan een Lion Finance relatie ooit zei: ‘jullie leveren het MKB wat je normaal alleen bij de grote corporates tegenkomt’.

Kracht

En dan is er de kracht onder de motorkap. De Lion Finance Cijfers as a Service. De ‘brandstof in de tank’ van de Lion Finance Vooruitkijkspiegel’. De boekhouding, de salarisadministratie, de BTW dienstverlening, de jaarcijfers, de dashboards en de verbindingen daartussen. Maximaal geautomatiseerd, maar weinig waard zonder ‘reuzen’ die hier de kwaliteit garanderen. Mensen die gaan tot het gaatje en randvoorwaarden als  ‘betrouwbaarheid’, bereikbaarheid’ en ‘toegankelijkheid’ nieuwe betekenis geven. Vergelijkbaar met de monteurs uit een formule 1 team.

One Stop Shop

Dit alles samen definieert de Financial Intelligence van Lion Finance. Gaat dus verder dan wat MKB-ondernemers gewend zijn. Maar tegen een kostenplaatje dat zij kennen. Een ‘one stop shop’ voor elke ondernemer die het verschil wil maken. Komende uit een uitdagende periode, als versneller van groei, om de onderneming verkoop-klaar te maken, of om een overgenomen bedrijf succesvol te integreren. Op alle terreinen is er bij Lion Finance naast een trackrecord de wil om te winnen. En hebben we de Financial Intelligence om het te realiseren.

Business Business Recovery 3.0 

Is het bedrijfsmatig erop of eronder? Erken dan de situatie en laat je helpen! Want hoe eerder een hersteltraject wordt opgestart, hoe groter de kans op succes. Lion Finance en Roodhals Capital hebben hiervoor Business Recovery 3.0 ontwikkeld. Een geïntegreerde aanpak om ondernemingen in vijf stappen terug te brengen naar een gezonde bedrijfsvoering. Met scherp in beeld wat moet, en oog voor de mens in het bedrijf. Door en voor ondernemers, dus volstrekt onafhankelijk. Niets doen is geen optie! Download hier onze brochure, lees ons blog ‘Ondernemers: neem je lot in eigen hand!’ en bel voor een kennismakingsgesprek. Want als het er om spant, is elk uur er één.

Lees meer

Aan- en verkoop bedrijven gaat over meer dan geld

Steeds meer ondernemers zetten hun bedrijf te koop. Maar wanneer is een bedrijf ‘verkoop-klaar’? Wat komt er allemaal bij kijken? En hoe werkt het ná de deal? Of andersom: als u een bedrijf op het oog hebt. Waar moet je dan op letten? En hoe kun je zoiets financieren? Vragen genoeg. En verschil in antwoorden ook. Met twee zekerheden. Ten eerste: het gaat over meer dan geld alleen. Ten tweede: Lion Finance is thuis in deze wereld.

Lees meer

Financierings-vraagstukken

Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is het voor Nederlandse MKB-bedrijven moeilijk om aan bancair krediet te komen. Terwijl er in Nederland juist veel geld beschikbaar is. Via investeerders en bijvoorbeeld crowdfunders. Mits ondernemers een goed bedrijfsplan hebben. Lion Finance kent de markt en brengt partijen en mogelijkheden bij elkaar. Vanuit de ervaring dat financieren van de toekomst geen probleem hoeft te zijn.

Lees meer

Lion Strategy

Een steengoed plan. Vol toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen. Toekomst-klaar. Dat is wat MKB-ondernemers nodig hebben. Om kansen te benutten en succesvol te zijn. De gewenste bedrijfsontwikkeling te financieren. Of een aantrekkelijke overnamepartner te worden. De CFO’s to Share van Lion Finance zien dat veel MKB-bedrijven zo’n plan niet hebben. Dus is er Lion Strategy. Gebaseerd op het DNA-model (zie illustratie). De harde en de zachte kant gecombineerd in een praktisch kompas. Van buiten (de klant) naar binnen (de organisatie) geformuleerd. Dé manier voor ondernemers om de juiste keuzen te maken.

Bekijk de graphic

Lion Finance overstapservice

Voor al onze klanten heeft het starten van een samenwerking met Lion Finance gevoeld als een logische stap. Overstappen naar Lion Finance is relatief eenvoudig.  Zonder verlies aan data, tijd of energie. Alle processen binnen een klein aantal werkdagen volledig operationeel en geoptimaliseerd ingericht, mits uw oude accountant meewerkt. De continuïteit gewaarborgd, maar dan op het nieuwe niveau. De service van Lion Finance.

Meer informatie